Voor Young Professionals

Bouw verder aan je carrière

Ontwikkel jouw talent met het Talentenprogramma voor Young Professionals bij Bouwteam. Wij bouwen verder aan jouw carrière in de bouw na het behalen van jouw hbo-diploma. Door het creëren van een unieke werk- en leeromgeving bieden we jouw de kans, als starter met 0-5 jaar werkervaring, jouw kwaliteiten verder te ontwikkelen. En het geeft een mooie gelegenheid om met elkaar in gesprek te gaan over actuele onderwerpen en te netwerken. Dus wil jij jouw talent ontdekken? Ben je op zoek naar meer verdieping in jouw vakgebied? En wil jij van jouw carrière in de bouw een succes maken? Dan is dit programma op jouw lijf geschreven en meld je aan.

In het Talentenprogramma van 2 jaar staat het bouwproces centraal, dat exclusief door de deelnemers, bedrijven en teamcoaches wordt vormgegeven. Het betreft maatwerk. Middels co-creatie tussen deze bovenstaande partijen wordt de vraagstelling gekoppeld aan thema’s. Elk talentenprogramma kan dus verschillen vanuit de behoefte, die op dat moment speelt. Dit is uniek onderwijs!

Ontwikkel jouw talent

Uniek aan dit talentenprogramma is dat de Young Professionals met elkaar aan de slag gaan om praktische opdrachten en casussen uit te voeren aan de hand van diverse thema’s. Dit doen ze onder meer door bezoeken te brengen aan bouwplaatsen en stakeholders in het bouwproces. Ook het ontwikkelen van jouw presentatievaardigheden en softskills behoort tot het programma.

Voorbeelden van thema’s uit het Talentenprogramma voor Young Professionals zijn:

  1. Persoonlijkheidsstijlen, menselijk gedrag en drijfveren (DISC-analyse) en persoonlijke leerdoelen.

  2. Projectontwikkeling, haalbaarheidssituaties en BIM protocol.

  3. Omgevingswet en houtbouw.

  4. Algemene bouwplaatskosten, bouwplaatsinrichting en planning.

  5. Calculeren en onderhandelingstechnieken.

  6. Inkoopproces (onderhandelingstechnieken), contractvorming, betalingscondities en projectleider voorbeelden inkoopproces.

  7. Bouwmethodes: invloed van bouwmethodes op de planning, doorlooptijd, kosten, tunnelbouw, kalksteen en betonbouw.

  8. LEAN: gericht op planning en uitvoering. Maak jouw organisatie bewust van LEAN.

  9. Stakeholdersanalyse, financiële haalbaarheidsplan en gebiedsinrichting.

  10. Timemanagement.

Investeer in de toekomst

Het Talentenprogramma voor Young Professionals duurt 2 jaar, waarbij een jaar bestaat uit 4 periodes. Elke maand betreft 1 thema’s/ masterclass van 13:00 tot 20:30 uur en 1 bouwplaats- en stakeholders in het bouwproces. Je krijgt begeleiding van een toegewezen praktijkbegeleider binnen jouw bedrijf, die ook invloed heeft op het Talentenprogramma.

Heeft u een Young Professional ingedachte en wilt u graag verder praten over de inhoud van het Talentenprogramma? Neem dan contact op met een van onze teamcoaches, via 076 530 60 60 of info@kiesbouwteam.nl

Young Professional
Maurits Roks
Constructeur/ Projectleider bij Van Boxsel Engineering

“Het Talentenprogramma voor Young Professionals heeft mij ontzettend veel gebracht. De reden dat ik hier aan ben begonnen, was in eerste instantie de dynamiek van verschillende disciplines uit onze werkgroep. Dit vond ik erg interessant, omdat je dan vanuit diverse perspectieven een onderwerp kan benaderen en je mag daarbij ook even bij elkaar ‘in de keuken’ kijken”, gaf Maurits Roks aan. Voor deze eerste groep begon het allemaal in 2021. Door het aanbieden van thema’s naar aanleiding de behoeftevraag tussen de deelnemers, bedrijven en teamcoaches is er een prachtige vorm van co-creatie ontstaan. “De diversiteit aan thema’s zoals de DISC-analyse, bouwplaatsbezoeken en lezing hebben er voor mij écht voor gezorgd dat ik mezelf beter heb kunnen ontwikkelen als constructeur. En wat het helemaal uniek maakt, is dat wij nog steeds contact houden met elkaar zowel de groep als met Bouwteam. Dit geeft een enorme warme band. En we werken nu zelfs samen met een bouwbedrijf aan een mooi project. Zo zie je maar wat dit traject allemaal teweeg kan brengen.”, zei Maurits Roks.

Young Professional
Ashly Huijsmans
Werkzaam geweest als kopersbegeleider bij de
Nederlandse Bouw Unie

Ook Ashly heeft het Talentenprogramma voor Young Professionals als een leerzame en interessante periode ervaren. “Vooral de diepgang in diverse thema’s gedurende dit programma waren voor mij erg bruikbaar tijdens mijn studie. Het Talentenprogramma voor Young Professionals begon met de vraag ‘Hoe ben jij als persoon’, ‘Wat zijn je sterke punten’, ‘Wat zijn jouw minder sterke punten’ en ‘Waar krijg jij energie van’. Dit was voor mij een eye-opener. Het heeft me een goed beeld gegeven over mezelf en hoe ik hiermee om moet gaan. Ik zie het behalen van het certificaat van Bouwteam écht als een proces dat ik zelf heb doorlopen, maar ook als groep. Gedurende dit traject doe je veel ervaringen op die je weer mee kan nemen in jouw werkgebied. En als je nu nog vragen hebt over jouw ontwikkeling, dan staat Bouwteam nog steeds voor je klaar. Dit maakt het volgen van het Talentenprogramma voor Young Professionals bij Bouwteam zo ontzettend uniek”, gaf Ashly Huijsmans aan.

Young Professional
Patrick van Dongen
Planvoorbereider/ BIM-manager bij Maas Jacobs

“Ik startte helemaal blanco met het Talentenprogramma voor Young Professionals. Je mocht zelf ook inbreng geven aan dit traject en samenstellen, wat dit programma natuurlijk helemaal uniek maakt. Voornamelijk de soft skills waren voor mij zeer interessant. Vooral de zoektocht naar ‘wie ben je’ en 'wat is het perspectief van anderen over jou', hebben mij bruikbare inzichten gegeven als professional. Vooral als BIM-manager wil ik me verder ontwikkelen binnen Maas Jacobs en door dit traject te hebben gevolgd, zijn mijn kansen vergroot.”, liet Patrick van Dongen aan Bouwteam weten tijdens de certificatenuitreiking op 21 juni 2023. Ook Patrick begon in 2021 met het Talentenprogramma voor Young Professionals en gaf aan dat het écht een meerwaarde is voor jouw succes in de toekomst. En wat helemaal leuk is, Patrick heeft nog regelmatig contact met de deelnemers uit deze groep en met Bouwteam.

Quotes van deelnemers

“De meerwaarde om deel te nemen aan dit programma zit voor mij vooral in het vergroten van het netwerk, het samen sparren over ‘hot items’ en het leren van elkaar door bij elkaar in de keuken te kijken. Hierdoor ontwikkel je je niet alleen zelf, maar vergroot je ook de kennis en kwaliteit van het bedrijf waar je werkzaam bent. In mijn ogen is het daarom ook belangrijk dat de lesstof wordt aangedragen door collega’s van de participanten van Bouwteam!”

“Door deel te nemen aan dit traject (deze snelkookpan) vergaar je in korte tijd veel en een brede kennis. Deze kennis is zowel voor de Young Professional als het bedrijfsleven een enorme aanwinst. Je krijgt meer grip voor hetgeen waar je mee bezig bent, waardoor je je werkzaamheden ook beter kunt uitvoeren. Daarnaast ga je de verschillen zien tussen het bedrijf waar je werkzaam bent en de andere bedrijven. Door het te analyseren zal je ook verbeteringen ontdekken, die voor je eigen bedrijf interessant kunnen zijn. Hierdoor is het mogelijk een procesverbetering binnen het bedrijf waar je werkzaam bent, bespreekbaar te maken.”