Voor studenten

Jouw startpunt voor stage, minor en afstuderen

Bouwteam is hét platform voor de student om een passende hbo-stage in de bouw te vinden. Een goede opleiding is essentieel, maar de bouw ervaar je pas écht in de praktijk. Dus leer je het meeste als die twee goed zijn gecombineerd. Als theorie en praktijk samenwerken. Daar zorgen we voor bij Bouwteam. Samen met een teamcoach van Bouwteam verkennen we jouw mogelijkheden. We leren je eerst goed kennen en zorgen voor de nodige begeleiding voorafgaand én tijdens je stageplek. Kortom: we doen er alles aan om van jouw stage een waardevolle en onvergetelijke ervaring te maken!

In de bouw kun je flink aan de bak, want er is werk zat. Ongetwijfeld wordt er nu al aan je getrokken. Dat geeft jou de ruimte om kritisch naar je kansen te kijken. Waar word jij gelukkig van? Een afgemeten klus op één afdeling of een brede kennismaking met het vak? Onze bouwbedrijven, architectenbureaus, adviesbureaus, constructiebureaus, woningbouwcoöperaties en gemeentes werken serieus aan vernieuwingen, voor vandaag en morgen. Je leert er de bouw van A tot Z kennen.

Bij Bouwteam zijn de mooiste bouwbedrijven, architectenbureaus, adviesbureaus, constructiebureaus, woningbouwcoöperaties en gemeentes uit de regio aangesloten. Je kunt stage gaan lopen bij bedrijven die bouwprojecten werven, ontwikkelen, ontwerpen, voorbereiden, uitvoeren of gespecialiseerd zijn in beheer en onderhoud. In de particuliere sector, de woningbouw, restauratie en renovatie. Alles is mogelijk! Belangrijk is: Wat wil jij?

Welke stages bieden we?

Leerjaar 1: Oriënterende stages
Leerjaar 3: Beroepsspecifieke stages
Leerjaar 4: Stages tijdens je minor
Leerjaar 4: Afstudeerstage

Routekaart

Zo helpen wij jou met een stage

Stap 1: We ontvangen je aanmelding via het aanmeldingsformulier op deze pagina.
Stap 2: We nodigen je uit voor een kennismakingsgesprek om je beter te leren kennen.
Stap 3: Onze teamcoach regelt een sollicitatiegesprek bij één van onze leerbedrijven.
Stap 4: Onze teamcoach bezoekt je bij jouw stagebedrijf en ondersteunt je waar nodig.
Stap 5: We evalueren de stage en doen er alles aan om van jouw stage een succes te maken.

Schrijf je in voor een kennismakingsgesprek

Welke beroepen kun je via onze stages ervaren?

Er is veel mogelijk. Denk aan:
Commerciële functies:
vastgoedontwikkelaar, tendermanager, projectontwikkelaar, ontwerper, constructeur, klantmanager, contractmanager, kopersbegeleider en medewerker nazorg.
Functies in de technische voorbereiding:
hoofd bedrijfsbureau, inkoper, calculator, bouwkostendeskundige, werkvoorbereider, planner, tekenaar, BIM-modelleur, constructeur, engineer of adviseur energie en duurzaamheid.
Functies in de uitvoering:
projectleider en uitvoerder.
Functies rondom Kwaliteit, Arbo en Milieu:
KAM-coördinator, medewerker kwaliteit, adviseur duurzaamheid en omgevingsmanager.

Student aan het woord

Max Willemse is student bij Avans Hogeschool Tilburg en volgt de opleiding Bouwkunde. Vanaf leerjaar 1 (oriënterende stage) heeft Max al zijn weg gevonden bij Bouwteam en is hij bekend met de mogelijkheden, die wij hem kunnen bieden. ‘’Als je nog niet bekend bent met alle functies in de bouw, dan laat Bouwteam goed zien welke mogelijkheden er zijn”, zei Max Willemse.

Het begon allemaal voor Max in leerjaar 1 met een kennismakingsgesprek bij Bouwteam met onze teamcoach. Naar aanleiding van het enthousiaste gesprek waarin onze teamcoach aangaf welke opties er zijn voor stages, werd er een prachtige stageplaats gevonden bij Zwaluwe bouw. “Wat heb ik veel geleerd in dit jaar. Het was voor mij zeker een zeer positieve ervaring om bij Zwaluwe Bouw stage te mogen lopen. Fijne collega’s en iedereen wilde mij graag helpen”, gaf Max Willemse aan. Ook voor leerjaar 3 (beroepsspecifieke stage) kwam Max weer bij Bouwteam terecht. En is Max nogmaals in gesprek gegaan met onze teamcoach voor zijn loopbaanoriëntatie om te achterhalen welke stageplek voor leerjaar 3 passend was (wat vindt Max leuk om te doen, waar liggen zijn interesses en waar juist niet). Tijdens het gesprek gaf hij namelijk aan bij een architectenbureau stage te willen lopen, maar kon nog niet goed aangeven waarom hij architect wilde worden. Vandaar dat onze teamcoach koos voor een stageplek bij constructeurbureau Van Boxsel Engineering. “In leerjaar 3 ga je natuurlijk meer de verdieping in en krijg je serieuze opdrachten om te maken. Er ging een wereld voor me open, want ik aan deze richting had ik helemaal niet gedacht. Ik kreeg meer diepgang in de functie en kreeg een goed beeld van het beroep constructeur'.

Presenteer jouw afstudeeropdracht op bij Bouwteam
Bouwteam biedt een uniek podium om jouw talent en kennis in optima forma te tonen en te delen! Ga jij na het afronden van de stages en minor, jouw afstudeeropdracht pitchen bij Bouwteam? Laat jouw talent zien aan de participanten van Bouwteam (bedrijfsleven), docenten van hogescholen, Young Professionals en stagiaires. Bouwteam geeft jou een prachtig podium om met passie en trots de behaalde resultaten te tonen. Het is de kans om jouw opgedane vakkennis en ervaringen te presenteren aan de betrokken partijen en kennis met elkaar te delen. En na het behalen van jouw studie, legt Bouwteam ook de loper uit voor een boeiende carrière in de bouw (programma Young Professionals). Bouwteam maakt zich sterk voor een aantrekkelijke en kwalitatieve opleiding, die naadloos aansluit bij de bouwwereld. BOUWTEAM: JOUW STUDIE, STAGE EN CARRIÈRE IN DE BOUW.

Afstudeeropdracht van Julot Verstraeten & Lotte Timmermans
‘Duurzame mobiliteit voor projectontwikkeling bij Aannemersbedrijf Van Agtmaal B.V.’.
(Opleiding ‘Bouwkunde’ bij Avans Hogeschool Tilburg)
Julot en Lotte hebben onderzoek gedaan naar duurzame mobiliteitsvormen en welke kansen biedt voor de projectontwikkelaar binnen de landelijke Gemeente Brabant. De afstudeeropdracht hebben zij gedaan bij Aannemersbedrijf Van Agtmaal B.V. binnen de afdeling Projectontwikkeling. Uit het onderzoek blijkt dat de mobiliteitsvormen, zoals wandelverkeer, elektrische fiets, elektrische auto, duo mobiliteit en openbaar vervoer op korte termijn nog geen kansen biedt binnen de landelijke gemeentes. Deze afstudeeropdracht is een mooi voorbeeld over de wijze waarop Bouwteam zich sterk maakt voor een aantrekkelijke en kwalitatieve opleiding, die naadloos aansluit bij de bouwwereld.